'Buiten leren in onze Smoestuin'

Nieuws

dinsdag 07 december 2021

Oud papier

oud papier info over de streek 2022

 

Lees verder

 

 

 

Lees verder

Nieuws van de leerlingenraad en Spr!nt

‘De School BIOS’
De leerlingenraad heeft in het overleg met juf Hennie en juf Antje een voorstel gedaan voor het organiseren van een activiteit voor alle
kinderen van KC de Vuursteen. Samen met het bedrijf Spr!nt wordt er een filmavond georganiseerd ‘De school BIOS’ op vrijdag 14 februari
as.

Samen zijn met Valentijnsdag was een mooie aanleiding om een filmavond te organiseren. Er wordt €2,00 pp. gevraagd voor deze
filmavond. Het geld dat de leerlingenraad en Spr!nt hiermee verdienen komt ten goede aan een extra activiteit voor de kinderen dit schooljaar.
Verdere informatie hierover volgt t.z.t.

Kom gezellig film kijken in de ‘Schoolbios’ samen met je broer(s)/zus(sen), opa’s/oma’s, papa/mama.
Heb je broertjes/zusjes bij de peuters? Deze zijn samen met papa/mama ook van harte welkom.

Wanneer: 14 februari as
Tijd: 17.30 – 18.15 uur ‘School BIOS’ voor peuters en kleuters
19.00 – 21.00 uur ‘School BIOS’ voor de middenbouw en bovenbouw

In de pauze (15 min) kan er drinken/lekkers gekocht worden in de ‘bios-kiosk’ van de leerlingenraad en Spr!nt.
We zien jullie graag!

Groeten leerlingenraad en SPR!NT KC de Vuursteen

Lees verder
dinsdag 07 januari 2020

Oud papier tijdelijk niet opgehaald

De Ouderraad van KC de Vuursteen is al langere tijd met de gemeente Westerveld in contact over het ophalen van oud papier. Momenteel zijn de kosten van het ophalen hoger dan de opbrengst voor de school. De Ouderraad heeft ervoor gekozen om eerst duidelijkheid te krijgen, alvorens er weer oud papier  wordt opgehaald.

Er wordt tijdelijk geen oud papier opgehaald. Onze excuses voor het ongemak. We verwachten u zo spoedig mogelijk meer duidelijkheid te kunnen geven, omtrent oud papier.

Oud papier 2020 extra bericht

Lees verder
dinsdag 10 december 2019

Opgelet oud papier zaterdag 14 december 2019!

Het oud papier wordt alsnog opgehaald op zaterdag 14 december!
Geef het door aan buren en andere dorpsgenoten!

Lees verder
maandag 04 november 2019

Nieuws uit de Smoestuin

De kippen in het kippenhok voelen zich steeds beter thuis. Er wordt goed voor ze gezorgd door de tuindienst en de kinderen van de BSO. De eerste eieren zijn vorige week gevonden in het hok. Gelijk maar even het hok verschoond en een praatje gemaakt met de kippen en even geknuffeld. We hopen op meerdere eieren, zodat we deze kunnen gaan verkopen. De verkoop loopt goed en fijn om te zien dat vele ouders gebruik maken van de eigen verkoop.

Lees verder
dinsdag 17 april 2018

Winkelkarmuntjes in de verkoop

3Dwinkelmuntjes voor de klanten van de COOP in Vledder. De kinderen van groep 6/7/8 van KC de Vuursteen in Wapserveen zijn een samenwerking aangegaan met supermarkteigenaar Doede Simonides. De kinderen runnen vanuit het oogpunt van ‘ondernemingszin en talentontwikkeling’ hun eigen bedrijfje Spr!nt en proberen met verschillende activiteiten geld te verdienen. Ze ontwikkelen in samenwerking met Jan Idserda uit Wapserveen ook 3D- ontwerpen. Dat heeft nu geresulteerd in muntjes voor de winkelkarretjes en een enthousiaste winkeleigenaar.

Op dinsdag 24 april as van 11.30 tot 13.00 uur worden de muntjes door de leerlingen van de Vuursteen in Wapserveen aan klanten van de COOP Vledder aangeboden. Dan laten Cheyenne Baas, Milan Scholten en Stijn en Cas Vuijk ook zien wat 3D inhoud.

Lees verder
Samen werken aan talenten in Wapserveen
Solderen, handwerken, programmeren met LEGO Mindstorm, 3Dprinten, koken en kleien. Een greep uit de talenten die worden aangeboden op Kindcentrum de Vuursteen in Wapserveen.
Talentontwikkeling, creativiteit en ondernemingszin zijn de speerpunten in de kindgerichte onderwijsvisie op KC de Vuursteen.
De samenwerking tussen het dorp en het kindcentrum is een grote kracht in Wapserveen.
De kinderen laten ontdekken, ervaren en ontwikkelen van talenten vergroot het welbevinden en de betrokkenheid van de kinderen. Als je goed in je vel zit, ben je betrokken bij je eigen leerproces.
Ouders, opa’s, oma’s en overige dorpsgenoten assisteren met veel enthousiasme bij de talentateliers op KC de Vuursteen. De kinderen van groep 3 t/m 8 werken met veel plezier samen met de ‘specialisten’ aan hun gekozen talent. Maar niet alleen de vrijdagmiddag staat in het teken van talentontwikkeling. Elke week werken de kinderen met een weektaak waarbij zij de mogelijkheid en de vrijheid hebben om eigen talenten te ontwikkelen, zoals het schrijven van een boek, gymlessen geven, werkstukken en presentaties maken. Kortom betekenisvol onderwijs waarbij kinderen zichzelf mogen ontdekken.
Lees verder
maandag 13 november 2017

Weekblad KC de Vuursteen

De kinderen van groep 3 t/m 8 werken momenteel aan het thema ‘Multimedia’ bij Topondernemers. Verschillende soorten media en de wereld om ons heen komt hier aan bod. Samen met de kinderen is het idee bedacht om een weekblad van KC de Vuursteen te maken met nieuws uit het dorp en het kindcentrum. De komende 6 weken is het weekblad een pilot. In januari wordt het geëvalueerd en gekeken of het vervolg krijgt. U kunt abonnee worden voor 1 euro (6 weken) of sponsor voor 2,50 euro per 6 weken. Als sponsor komt uw logo op het weekblad te staan. De komende dagen komen de kinderen bij u langs de deur met de vraag of u abonnee wilt worden. De redactie en bezorging ligt in handen van de kinderen.

Lees verder
maandag 09 oktober 2017

Oproep Leerlingenraad
Voor het schooljaar 2017-2018 worden de kinderen van groep 5 t/m 8 uitgedaagd om zich kandidaat te stellen voor de leerlingenraad. Na de herfstvakantie vindt de verkiezing plaats.

leerlingenraad oproep

Lees verder